Η 20η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Ωστόσο, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού», το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.
✌Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ερμηνεύοντας τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, τραγούδησε: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» και ο στίχος αυτός κρύβει τόση αλήθεια!
Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν και πως σε θένε
Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί ψέματα λένε
Κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν
Έχε το νου σου στο παιδί κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν
Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί που θα ‘χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα
👉Από τη σελίδα της Επιτρόπου Προστασίας των δικαιωμάτων του Παιδιού
"Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες "
Κ. Καβάφης
Από τον Μαραθώνα στις Θερμοπύλες και οι τρακόσιοι του Λεωνίδα.
Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία. Κυρίως όμως είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και αγάπης για την πατρίδα.
Ξανάκουσες για τους περσικούς πολέμους και για τις μάχες που έδωσαν οι Έλληνες; Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις τη λέξη μαραθωνοδρόμος και μπορεί να διερωτάσαι τι σχέση έχει με τον Μαραθώνα που είναι περιοχή έξω από την Αθήνα. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε για τη μάχη του Μαραθώνα, τη σημασία της αλλά και τη σχέση της με τον Μαραθώνιο Δρόμο των Ολυμπιακών Αγώνων. 👍 Η παρουσίαση του μαθήματος ΕΔΩ 👉Το βιντεομάθημα πιο κάτω: